пʼятницю, 24 січня 2020 р.

ЗИМОВІ КНИЖКОВІ НОВИНКИ

Фіалко Н. Гніздо для зозулі. — Тернопіль, Богдан, 2013.
У новій збірці тернопільська письменниця Ніна Фіалко знайомить читачів зі своїми оповіданнями соціальної тематики і двома повістями, в яких порушує актуальні питання сьогодення. Героїня повісті «Розбагатіємо?», як і багато інших сучасних жінок, прагне залишитися в бізнесі, котрий започаткувала ще на початку переходу країни до нових ринкових відносин. Чи вдасться їй побороти всі труднощі та підступи на шляху до досягнення заповітної мрії? Читайте і ви не пошкодуєте за витраченим часом. У повісті «Сльози Роксоляни» описані митарства сучасних студентів, яким не вистачає коштів, щоб закінчити навчання у приватному інституті. Запропоноване читається легко, затягує напруженими сюжетами і залишає враження для роздумів.

Фіалко Н. Наречена для бразильця. — Тернопіль, Богдан, 2017.
В романі розкрито непросту долю кількох поколінь однієї родини, зокрема акцентовано на спробі доньки вирватись із рутинного, сімейного кола, щоб не повторити долю матері... Тож письменниця пропонує читачам зануритися в життя без прикрас, можливо, через призму чужих помилок зрозуміти власні проблеми. Авторка особливо рекомендує цей твір молодим, які через психологічне насилля, через непорозуміння з батьками квапляться покинути домівку. Часто за помилку в юності їм доводиться розплачуватись усе життя… Роман спонукає до глибоких роздумів. Розрахований на широке коло читачів. Розчарованих не буде.

Лис В. Жінка для стіни. — Тернопіль, Богдан, 2012.
“Жінка для стіни” — яскравий зразок цікавого і динамічного психологічного детективу, сюжет якого тримає в напрузі від першої до останньої сторінки. Таємничі самозаймання будинку “крутого авторитета” і болючі пошуки добровільної жертви — “жінки для стіни” — це тільки початок, вершина айсберга, за якою — безодня душі темної і вершина — світлої.

Хоссейни Х. Бегущий за ветром. — М., Фантом пресс, 2015.
Сентиментальная, несколько ироничная история верности и дружбы, предательства и покаяния предстает перед нами в романе Халеда Хоссейни. История Амира и Хасана начинается в предвоенном Кабуле 70-х годов прошлого века. В живописном городе, блистающем всеми переливами синего и золотого, обитают два сверстника. Один - отпрыск красавца и богача, местного аристократа, другой - сын слуги, презираемого, увечного и жалкого. И все же не было дружбы прочней, чем у этих мальчиков. Но вскоре придут потрясения - и в Кабуле, и во всей стране. И грозные бури перемен разметают друзей словно воздушных змеев их недалекого детства. Своя дорога, своя трагедия у каждого, но они по-прежнему связаны невидимыми неразрывными нитями. Ты догоняешь бумажного змея на ветру. Ты догоняешь свою судьбу. Догонишь ли?.. Ведомо только Аллаху.

Талан С. Зловити промінь щастя. — Х., Клуб сімейного дозвілля, 2019.
Вихованці війни, вони мали за розкіш одяг і взуття, за щастя — відвідини кінотеатру на зекономлені на їжі копійки… Вони мріяли, закохувалися, одружувалися й не ділили дітей на своїх і чужих… Коли Марія та Роман побралися, вони були ще зовсім молоді, але душами вже починали сивіти: далося взнаки життя під час німецької окупації. Насильство, знущання, голод, смерть проносилися перед дівчачими і хлопчачими очима... У цій війні за людську гідність і право на спокійну старість…



Талан С. Букет улюблених квітів. — Х., Клуб сімейного дозвілля, 2019.
Тамара любила лілії. Особливі, неповторні… Ці ніжні квіти нагадували їй про маму — гарну, тендітну та водночас сильну жінку… Мами не стало, коли Тамара була зовсім дитиною. Вона досі пам’ятає той жахливий день. Відтоді щороку на могилі матері з’являється кошик із чудовими ліліями. Тамара марно намагалася дізнатися, від кого він. Так само марно вона прагла дізнатися правду про батька… У річницю маминої загибелі Тамара зустрічає на кладовищі чоловіка, який називає себе знайомим матері. Жінка розуміє, що він знає більше, ніж говорить…

Гурницька Н. Багряний колір вічності. — Х., Клуб сімейного дозвілля, 2019.  
У Львові сучасному, Львові передвоєнному і Львові часів Другої світової війни відбуваються драматичні події, народжуються родинні таємниці й перетинаються долі героїв цього роману. Ірена — юна наївна гімназистка із заможної родини. Доля дарує їй трагічне кохання, яке вривається в її спокійне життя вихором перших глибоких почуттів, сильних емоцій та чуттєвих насолод. Життя кидає Ірену в лихоліття війни, жорна сталінських репресій і на заслання в Казахстан. Яку ціну доведеться заплатити дівчині за своє щастя та любов? Чи зуміє вона вистояти, не зламатися і зберегти у собі світло добра й любові? Як та чому поєдналися історія кохання Ірени з долею та життям Анни з роману «Мелодії кави в тональності кардамону»?


Клімов А., Клімова С. Ті, кого немає. — К., Фабула, 2019.
Чотирнадцятирічну Марту спіткала справжня катастрофа: після багаторічної відсутності повернувся брат її матері, оселився в тій самій квартирі й почав переслідувати юну дівчину, домагаючись її. Не знайшовши розуміння та підтримки в батьків, Марта наважується на відчайдушний учинок, що межує зі злочином,— і водночас дізнається, що вона — прийомна дитина, а ім’я її справжньої матері — таємниця. Низка драматичних подій, як видається Марті, веде її близьких та її саму до глухого кута… «Ті, кого немає» — книжка про психологічне насильство і протистояння йому, примхливі форми квір-сексуальності, проблеми прийомних дітей і конфлікти поколінь, які все ще зазнають впливу «совкової» дійсності. Дію роману приурочено до літа 2013 року. Українською «Ті, кого немає» вперше публікується в повній версії.

Бертон Д. Мініатюрист. — К., Віват, 2019.
Світовий бестселер «Мініатюрист» — це історичний роман, у якому є все: великі й маленькі таємниці, хитрі інтриги, карколомні повороти сюжету… Дія відбувається в Амстердамі XVII століття. Юна провінціалка Нелла Ортман приїжджає до свого чоловіка в новий будинок, мешканці якого зустрічають дівчину непривітно. Згодом чоловік робить дружині незвичний подарунок — досконалу мініатюрну копію їхнього будинку. Нелла замовляє ляльок і декор у мініатюриста — таємничого художника, чиї крихітні творіння здаються живими й віщують майбутнє. Нелла розуміє, що мешканці будинку наражаються на небезпеку й лише одна людина бачить, що станеться з ними в майбутньому, — мініатюрист, який або врятує, або зруйнує їхні життя.
Еллрой Д. Чорна жоржина. — Х., Клуб сімейного дозвілля, 2019. 
На основі реальних подій! Січень 1947 року. Газети вибухають заголовками про смерть 22-річної красуні Елізабет Шорт, охрещеної журналістами Чорна Жоржина. Її досконале колись тіло знайдене моторошно понівеченим і розчленованим. Шпальти кричать про вбивцю-перевертня, а поліція Лос-Анджелеса працює невпинно... У напарників-детективів Бланшара і Блайхерта є власні версії подій. Вони знають дещо більше за інших і одержимі справою. Та, розслідуючи вбивство, двоє поліцейських відкриють скриньку Пандори. Одному з них це коштуватиме кар’єри. Іншому — життя…
Геррітсен Т. Асистент.  Х., Клуб сімейного дозвілля, 2019.
Рік тому детективу Джейн Ріццолі вдалося вистежити злочинця на прізвисько Хірург, якого називали Джеком-Різником ХХI століття. Тоді Джейн дивом врятувалася від убивці і посадила його за грати. Та ось на вулицях з’явився новий злочинець. Він копіює почерк Хірурга як асистент повторює рухи досвідченого лікаря. А невдовзі і сам Хірург тікає з в’язниці. Тепер убивць двоє. Їхніми жертвами стають нові й нові жінки. І ось Дженн розуміє, що що наступною жертвою має стати вона…
Кінг С. Історія Лізі.  Х., Клуб сімейного дозвілля, 2019.
Герої роману живуть у двох світах: реальному й нереальному. Удова відомого письменника Лізі, наважившись через деякий час після смерті палко коханого чоловіка впорядкувати його літературну спадщину, поринає у спогади. З цієї миті починаються дивовижні несподіванки, неочікувані, небезпечні зустрічі, які уводять у нереальність, у Чарівний світ, населений сміюнами та потворами, де шукає своїх жертв Довгий хлопець, а в таємничому озері чатують якісь химери... Органічно вписуються у цей світ й інші герої твору, "психодіоти": батько й брат чоловіка Лізі, її сестра Аменда і жахливий мисливець, що переслідує головну героїню. Усе це створює у читачів моторошну напруженість, до того ж перейти з одного світу до іншого дуже складно.


Даценко Ю. Пастка для різника. — Х., Клуб сімейного дозвілля, 2019.  
1888 рік. Лондон.Місто трусило немов у лихоманці. Таємничий незнайомець, прозваний у народі Джеком Різником, одну за одною вбиває жінок легкої поведінки, щоразу дивним чином вислизаючи з рук поліції.
Кілька років по тому. Проскурів. Молодий лікар-хірург Яків Ровнєр отримує від поліції запрошення на експертизу трупа дівчини-повії. Побачене вражає його. Така жорстокість притаманна самому дияволові. Поліція швидко оголошує справу розкритою. Проте відбувається ще одне вбивство… Яків розуміє: слідчі лише марнують час, і береться за власне розслідування. Куди воно заведе молодого хірурга? І що означає незрозумілий напис, знайдений на стіні поблизу тіла другої жертви? Чи мають стосунок до вбивств проскурівські масони і які таємниці приховує місцева знать? З певних причин Яків має підстави вважати, що у подільській провінції орудує той самий Джек Різник.



Доленга-Мостович Т. Знахарь. — Х., Клуб семейного досуга, 2015.
С гениальным хирургом Рафалом Вильчуром произошла трагедия. Жена ушла от него и забрала дочь, и в тот же день сам Рафал оказался на улице без денег, без документов. А главное — он забыл, кто он. Теперь его имя Антоний...

Изможденный бродяга находит приют в семье мельника и спасает его сына от увечья. Молва о знахаре быстро расходится по округе. Однажды он встречает юную Марысю, которая смутно напоминает ему кого-то из прошлого. А вскоре девушка попадает в автокатастрофу. Антоний понимает, что должен спасти ее во что бы то ни стало...



Доленга-Мостович Т. Знахарь 2. — Х., Клуб семейного досуга, 2015.
Талантливый хирург профессор Вильчур вернулся в Варшаву, но здесь его никто не ждал! Дочь уехала с мужем за океан, а друг и ближайший коллега профессор Добранецкий начинает безжалостную травлю бывшего учителя, чтобы сохранить должность.
Чтобы вернуть прежнюю счастливую и спокойную жизнь, Вильчур возвращается в деревню, где его знают как знахаря Антония. Здесь, вдали от интриг и завистников, он открывает народную больницу. С ним приезжает помощница — молодая очаровательная женщина-врач.

Доленга-Мостович Т. Мир госпожи Маленовской. — Х., Клуб семейного досуга, 2018.
Нередко любовь и жалость ходят рядом. Вот так одна красивая, элегантная женщина пожалела простого клерка и сама не заметила, как влюбилась в него. Мужчина был беден, но женщина использовала все свои возможности и влияние, чтобы устроить возлюбленного на престижную работу, открыть для него новую жизнь. И вот он стал заместителем директора той фирмы, в которой когда-то был всего лишь клерком. Мужчина делает карьеру, уничтожая реальных или воображаемых конкурентов гнусными и жестокими способами. Его чувства к женщине начинают остывать… Неужели он забыл, что обязан ей всем? Забыл, как она любила его?

Нотомб А. Токійська наречена. — Львів, Видавництво Старого Лева, 2019.
Амелі приїздить у Японію, щоб пізнати культуру цієї країни та вивчити японську мову. Рінрі — японець, студент факультету французької філології. Вони обоє — немов люди із різних світів, але Рінрі закохується в цю дивну дівчину, таку близьку й далеку водночас. Амелі має мрію: зійти на Фудзіяму і зустріти на вершині цієї гори перші промені ранкової зорі. Лише так вона зможе глибше пізнати Японію і краще зрозуміти себе. Мрія Рінрі — одружитися з Амелі. Кожен із них іде до своєї мети, досягаючи власних вершин і пізнаючи себе, і врешті віднаходить щось більше, ніж кохання.


Маршалл Л. Запит на дружбу. — К., Віват, 2019.
Це почалося ще в школі. До класу Луїзи пришла загадкова й потайна Марія. Між дівчатами виникла приязнь, і вони стали подругами. А потім трапилося дещо, про що хотілося б ніколи не згадувати. Те, що зникло назавжди, померло разом з Марією…
Та одного дня вже доросла Луїза отримує сповіщення: Марія Вестон хоче стати вашим другом на Facebook. Але цього не може бути. Бо Марії не може бути. Давно забуті жахіття та старанно приховані секрети. І та ніч у далекому минулому, що назавжди пов’язала двох дівчат моторошною таємницею. Якщо Марія жива, Луїза втратить усе: роботу, сина і навіть власне життя.

Браун Е. Світло Парижа. — К., Фабула, 2017.
Роман «Світло Парижа», опублікований в США 2016 року, заслужено став бестселером, підкоривши не тільки читачів, але і критиків. Це історія про те, як непросто стати самим собою і яка це насолода — знех­тувати всіма умовностями, що відокремлюють нас від мрії. Дві історії — нашої сучасниці Мадлен і її бабусі, яка ще в 20-х роках, в «епоху джазу», здійснила романтичну подорож до Парижа, тісно переплітаються, знову і знову нагадуючи, що жити варто тільки на власних умовах, підкоряючись лише поклику серця і душі.



Соболевская Н. Улыбка незнакомца. — Х., Клуб семейного досуга, 2019.
Вероника ничего не помнила. Ни как ее зовут, ни как она оказалась в этой больнице. И тем более Ника ничего не знала о Ярославе, который, между прочим, оказался… ее женихом. Вот так новости! Это он оплатил ей лечение в частной клинике, заботился о ней. Молодой, красивый, успешный мужчина… Ника была счастлива. Наверное, ей всего лишь показалось, что в какой-то момент в его взгляде блеснула ненависть. Его улыбка так нежна... Если, конечно, он не притворяется.


Лавренюк М. Калина січена. — Тернопіль, Богдан, 2019.
Ця книга — історія кохання й становлення особистості дівчини, яка волею долі опинилася на лезі жорсткого протистояння ідеологій, націй, світів. 
Персонажі цілком реально сприймаються у вирі подій, що відбувалися на Тернопільщині впродовж найтрагічнішого десятиліття (1939–49), яке перекраяло не лише сім’ї, території, а й світогляди. Чорні жорна історії перетирали людей нещадно, та людяності знищити не змогли… 
Для широкого кола читачів.


Ілюха Ю. Східний синдром.  Х., Клуб сімейного дозвілля, 2019.
Вони ніколи не зустрілися б, якби не війна на Донбасі. Гарячий вересень 2014-го звів разом адвоката-невдаху Васю, айтішника Макса та росіянку Таню, що втекла від чоловіка-садиста. У кожного — власна історія болючих втрат, яка штовхнула їх у бліндажі: Вася втікає в АТО від сварок із дружиною, Макс прагне помститися за вбиту наречену, а Таня мріє розпочати нове життя. Дружба, любов, ненависть — етапи одного шляху, який їм доведеться пройти. І жоден із них не уявляє, чим цей шлях скінчиться. У цій книжці немає батальних сцен і кривавих подробиць. Це оповідь не про героїв, а про звичайних людей, які повернулися з війни тілом, не повернувшись душею.

Відута Л. Ловці думок. —  К., Віват, 2019.
Між світами причаїлися дивовижні краї, у яких точиться незрима боротьба за рівновагу. Квадроси і вогнекрили, могутні маги й касти укладачів угод – всі вони ниточками пов’язані із Правителем, мудра воля якого забезпечує лад і викликає заздрість у темних сил. І коли двадцять найсильніших родів гинуть із волі зрадників, постати проти них може лише він — юнак, якому стерли пам’ять, але в якого не змогли забрати талант ловця думок. Він знаходить вірних друзів і пізнає могуть ворогів, мандрує між світами, розплачуючись чужими думками й емоціями, отримує найвищий дар — кохання — і віднаходить себе. Але боротьба ще попереду… 

Пічман К. Хмара.   К., Ранок, 2019.
Коли втрачаєш близьку людину, тебе сповнюють невимовний біль і розпач, усе навколо здається неважливим. Так і 16-річна Емма не може пережити смерть меншого братика. Ще й батьки на межі розлучення. І тут у її житті з’являється загадковий хлопець із соціальної мережі – Пол. Він теж втратив маму, тож допомагає Еммі впоратися з її переживаннями. Вони листуються в чаті, розмовляють через скайп, та дівчині цього замало. Вона прагне побачити Пола, поспілкуватися з ним віч-на-віч. Зі своїм другом Метом, який також усіляко намагається підтримати Емму, вона вирушає до Шотландії, де мешкає її інтернет-приятель. Але там на неї чекає несподіванка…

Варга Ж. Моє серце й інші чорні діри.   Х., Віват, 2019.
Шістнадцятирічна Айзель вважає, що їй нема для чого жити далі: її покинула мати, батько скоїв щось жахливе, та ще й однокласники взяли на кпини. Дівчина вирішує померти. Айзель натрапляє на сайт «Тихий відхід». Там вона знайомиться з Романом — ідеальним партнером для втілення свого моторошного задуму. Крок за кроком вони наближаються до дати власної смерті. Але поступово дівчина усвідомлює, що не хоче вмирати. І тепер єдине її бажання — урятувати Романа й заохотити його жити.




Френч Н. Убий мене ніжно.   Х., Фабула, 2019.
Жила собі Еліс — красуня й розумниця. Мала гарну роботу і хорошого хлопця поруч. Аж поки одного разу на вулиці не зустрілася поглядом із незнайомцем. Пристрасть спалахнула миттєво, витіснивши з життя дівчини геть усе: кар’єру, стосунки, друзів… Увесь її простір заполонив Адам, новий обранець. Урешті-решт майже не залишилося самої Еліс, натомість наростало відчуття таємниці, яку старанно приховував коханий. Головна героїня роману Ніккі Френч піде до кінця. От тільки ціна розгадки виявиться зависокою для обох.
Мак-Калоу К. Янголятко.   Х., Клуб сімейного дозвілля, 2019.
Книжка про долю і любов дівчини на ім’я Гаррієт Перселл. Перше нерозділене кохання, серйозна сварка з батьками, переїзд до будинку малознайомої жінки і дитина, німа дівчинка, яку Гаррієт називає просто — Янголятко. Усе це тільки початок. Початок книжки, початок життя Гаррієт. Далі буде ще багато друзів, багато чоловіків. А поруч завжди буде кмітливе, мовчазне та світле Янголятко...




Любусова И. Мыс черных сов.   Х., Фоліо, 2019.
Зинаида Крестовская снова распутывает загадочное дело. У ее институтской подруги Маши Игнатенко пропал жених. Он вышел на корабле в море и... исчез. Во всех инстанциях, куда Маша обращается за помощью, ее убеждают, что такого судна никогда не было. Зина пытается помочь подруге, но выясняет, что в этом деле замешан НКВД. В силу обстоятельств давшая согласие на сотрудничество с этой страшной организацией, Крестовская начинает свою игру против нее, рискуя не только своей жизнью, но и жизнью близких ей людей.


Бенджамін Х. Шукачі безсмертя.   Х., Віват, 2019.
У Нью-Йорк прибуває таємнича жінка, яка може передбачити майбутнє. Чутки про це досягають сім’ї Ґолдів, і вони вирішують дізнатися, що на них чекає. Пророцтво стосується наступних п’яти десятиліть. Саймон їде на Західне узбережжя шукати любові в Сан-Франциско. Мрійниця Клара стає ілюзіоністкою в Лас-Вегасі. Деніел, що пережив напад на Всесвітній торговий центр, стає військовим лікарем. Найстарша дитина в сім’ї, Варя, присвячує себе дослідженню довголіття. Чи справді їхні дні злічені й від кого це залежить? Шукачам безсмертя доводиться обирати між реальністю та ілюзією, минулим і майбутнім, любов’ю і стражданням...

Бойд Г. Лавандовий дім.   Х., Фабула, 2019.
Гіларі Бойд — одна з найпопулярніших сучасних англійських романісток. В основі її нової книги — історія 63-річної Ненсі, жінки, чий шлюб розпався, а діти не дуже щасливі. У результаті їй доводиться взяти на себе відповідальність за всі три покоління свого сімейства. Але несподівана зустріч із Джимом — відчайдушним курцем, пияком і кантрі-співаком, що так і не досяг слави,— перериває монотонну течію життя героїні. Потай від сім'ї Ненсі починає зустрічатися з цією людиною, вони з Джимом наново відкривають для себе радощі сексу і отримують одне від одного море задоволення. Запізніла любов? Однак молодше покоління родини повстає проти цього зв'язку — і настає час серйозних рішень… Ця книга порадує читача психологічною глибиною, особливим шармом письменницької манери Гіларі Бойд, м'яким гумором і вірою в те, що в житті не буває безвихідних ситуацій.

Ферранте Е. Моя неймовірна подруга. — Х., Клуб сімейного дозвілля, 2019.
Темпераментна й відверта розповідь про жіночу дружбу тривалістю в ціле життя, яка підкорила весь світ, яку із захватом читають і феміністки, і домогосподарки, і їхні чоловіки.
Ніжну Елену і запальну Лілу сусіди звикли бачити завжди разом. Навчатися, щоб стати багатими, — такою була їхня дитяча мрія. Але життя повело дівчат до неї різними шляхами. Розумниця Елена наполегливо здобуває освіту, а обдарована Ліла працює в сімейній взуттєвій майстерні, готуючись до весілля. Постійно змагаючись і зростаючи в цьому суперництві, подруги залишать однолітків далеко позаду. Проте в Італії 1950-х років вирватися зі світу невігластва, насилля і батьківського диктату непросто. Це наче гра, у якій Елена і Ліла зробили різні ставки. Яка з них переможе?

Ферранте Е. Історія нового імені. — Х., Клуб сімейного дозвілля, 2019.
Любов і ревнощі, вірність і зрада, відчай нерозділеного кохання і дружба.
Найкращі подруги Ліла й Елена дорослішають, і життя готує для них нові випробування. Ліла виходить заміж і стає синьйорою Карраччі. Шлюб зі Стефано дає їй омріяне багатство і забезпечує заможне існування для всієї родини. Але не гарантує щастя. Елена продовжує навчатися, усе частіше почуваючись чужою серед своїх і своєю серед чужих. Сумлінною працею вона торує власний шлях до успіху.
Дівчата віддаляються одна від одної. Їм доводиться самостійно вирішувати, яким буде їхнє майбутнє. Але хай де б вони були і чим би займалися, зв’язок між ними не розірвати.

Мюссо Г. Дівчина та ніч.   Х., Клуб сімейного дозвілля, 2019.
Ґійом Мюссо має приголомшливу здатність захоплювати читача своїми фантазіями, занурюючи у світ, де не буває нудно, де пригоди межують із серйозними роздумами та панує всеперемагаюча любов.
Знаєш, не всі зниклі безвісті насправді зникають. Не всі злочини розкриваються. І не завжди вбивці дістають по заслузі, опиняючись у в’язниці. Надто якщо винні — підлітки. І надто якщо все це сталося чверть століття тому. Запевняю, ніхто й не згадає. Але на зустрічі випускників хтось обмовився, що школу планують трохи змінити. Передусім знести тренажерний зал… Я бачу в твоїх очах страх. А що ти бачиш у моїх? Її обличчя. І правду, яку ми давно вже поховали разом із тілом. Думали, що поховали… Злочин, який вже давно припав порохом часу та забутий усіма, тепер може розкритися?

Рассел Г. Рік хюгге по-данськи. Секрети найщасливішої країни.  Х., Віват, 2019.
Легка й дотепна історія про переїзд успішної лондонської кар'єристки у данську провінцію, секрети найщасливішої країни світу й пошуки хюґе — комфортного й безтурботного життя. Гелен Расселл досліджує найменші нюанси й відверто пише про плюси й мінуси країни: освіту й виховання дітей, баланс між роботою й дозвіллям, лібералізм поглядів і сексизм, дизайн оселі, смачнючі булочки й навіть правила підіймання прапора. Ця історія надихає на те, щоб скористатися з чужого успішного досвіду й змінити на краще світ і себе.


Куява Ж. Говори, серце, не мовчи.   Х., Клуб сімейного дозвілля, 2019.
Доля не була прихильною до Віри — ані краси, ані великої родини. Тільки надзвичайний редакторський хист, який допоміг знайти роботу й вижити в голодні дев’яності. Проте жіночого щастя Віра так і не пізнала. Жінка дістає роботу в престижній рекламній агенції та відразу розуміє: працівниці компанії — мовчазні рабині. Їхній начальник Іван Кавунчик — хтивий бабій. І якщо Віра не хоче втратити роботу, має прийняти його умови. Тут усі грають за його правилами. І секретарка Карина, і рекрутерка Олена, і двадцятирічна ейчарка Ксенія, яка мріє потрапити до ліжка начальника та яку він чомусь вперто ігнорує. Але ж коли всі мовчать, хтось має заговорити.

Галушка А., Брайлян Е. Змова диктаторів. Поділ Європи між Гітлером і Сталіним 1939-1941.   Х., Клуб сімейного дозвілля, 2019.
Версальський мир, підписанням якого завершилася Перша світова війна, ще в 1919 році Фердинанд Фош назвав «перемир’ям на двадцять років». Бо саме такою короткочасною виявилася пам’ять світової громади. За двадцять років Європа опинилась у вирі нового протистояння. Гітлер і Сталін розпочали кривавий поділ чужих територій. Західні демократії були загнані в глухий кут, і за рік континент було поділено між двома диктатурами — нацистською і більшовицькою. А рік потому два диктатори зійшлись у смертельному двобої. Європа опинилася затиснута між молотом та ковадлом…


Пендзивол Д. Дочери смотрителя  маяка. Х., Клуб сімейного дозвілля, 2019.
Элизабет, потерявшая зрение, не утратила силы духа. Она больше не может читать и любоваться прекрасными пейзажами, поэтому заполняет мысли, всю свою душу музыкой и трогательными воспоминаниями о семье, особенно о любимой сестре-двойняшке Эмили. Один случай заставил прошлое ворваться в настоящее: нашлись старые дневники отца, которые он вел, когда управлял маяком. Морган, девушка-подросток, читает для Элизабет. Вместе они погружаются в мир, далекий от сегодняшнего, переносятся на остров, где много лет назад смотритель маяка воспитывал чудесных детей… Неожиданно Морган и Элизабет открывают давнюю семейную тайну, которая навсегда изменит их жизнь… В нашей библиотеке вы можете бесплатно почитать книгу « Дочери смотрителя маяка ». Чтобы читать онлайн книгу « Дочери смотрителя маяка » перейдите по указанной ссылке. Приятного Вам чтения.

Талан С. Когда прошлое впереди.   Х., Клуб сімейного дозвілля, 2019.
Полина никогда не забудет того, что произошло с ней в юности. Сейчас она успешная женщина. А тогда — запуганная девочка, с мольбой смотревшая в глаза трем насильникам. Но они не пожалели ее. Как и она не пожалела потом свою дочь, оставив малышку в роддоме. Полина хотела забыть свое прошлое. Она сбежала в другой город, в другую жизнь. Но разве можно убежать от себя? Полина едва не попадает в ДТП. Ее спасает незнакомая девушка. В ее лице Полина вдруг видит такие знакомые и родные черты… Но это невозможно. Она сожгла все мосты. Тогда почему в сердце еле слышно затрепетала надежда?..


Вінгейт Л. Перш ніж ми стали вашими.  Х., Віват, 2019.
Гостросюжетна драма. Реальна історія про скандал, що вибухнув у 60-ті роки ХХ століття довкола Товариства дитячих будинків у Теннессі та його очільниці — Джорджії Танн.
Мемфіс, 1939 рік. Дванадцятирічна Рілл Фосс має чудове життя: велика родина, затишна домівка на річці Міссісіпі. Їх називають «річковими щурами». Та бідність не заважає щастю. Одного дня до будинку вриваються незнайомці з поліції. Вони забирають Рілл та її молодших сестер і братика у рідних, щоб Товариство дитячих будинків у Теннессі віддало їх в інші родини. Відтоді Рілл мусить дбати про себе й молодших сама, одержима ідеєю повернутися на річку. Південна Кароліна, початок ХХІ століття. Ейвері Стеффорд — вже доросла донька сенатора. Вона має все: успішну кар’єру, вродливого нареченого, заможне життя...

Макінтош К. Я дозволила тобі піти. — Х., Віват, 2018.
Трагічна аварія, у якій гине п’ятирічний Джейкоб, докорінно змінює життя багатьох людей, адже причетні до неї їдуть геть, навіть не зупинившись. Так, з місця події можна втекти, але як утекти від минулого? Це питання не дає спокою ні матері загиблого хлопчика, ні винним в аварії, ні поліцейським, що, розпочавши розслідування, кружляють хибними шляхами. Тільки зупинившись і поглянувши минулому в очі, герої роману отримують те, чого прагнуть: покарання для винних і звільнення від тягаря провини для решти.




Райлі Л. Будинок орхідей.   Х., Віват, 2019.
Джулія Форрестер — відома піаністка, яка живе мрією про гарний будинок у Провансі. Вона щаслива й успішна, аж тут у її житті стається жахлива трагедія. Джулія повертається до Англії, туди, де була щаслива в дитинстві, — у Вортон-парк. Але теперішній власник маєтку Кіт Кроуфорд мріє якомога швидше його продати. Ані Джулія, ані Кіт не знають, що їхні долі нерозривно пов'язані. Під час ремонту, розпочатого Кітом, знаходять щоденник, написаний у 1940-х роках дідусем Джулії, який понад усе любив орхідеї. Про що йдеться на його сторінках? В історії двох сімей, розорених війною, Джулія виявить темні секрети, що змінять її життя…


Трімейн С. Крижані близнята.   Х., Віват, 2019.
Сара й Енґус зустрілися в компанії друзів. Шалене кохання з першого погляду — і незабаром вони одружилися, в них народилися дочки-близнючки Лідія та Кірсті. Але родину спіткало лихо: одна з дочок, Лідія, загинула внаслідок нещасного випадку. Приголомшені горем, до того ж опинившись у скрутному фінансовому становищі, вони вирішують переїхати на невеликий острів у Шотландії, родинну спадщину Енґуса, прагнучи в такий спосіб урятувати шлюб. Проте на подружжя чекає нове випробування: дочка Кірсті стверджує, що вони помиляються і що вона — Лідія…



Вишневський Я. Зміщення спектра. — Х., Фабула, 2019.
Чуттєве продовження бестселера «С@мотність у Мережі» — 21 рік по тому! Якуб — студент факультету інформатики в університеті. Він не знає, що в житті його матері було велике кохання, яке й досі її хвилює. І от його дівчина раптом помічає дивовижні зв’язки між книжкою, яку саме читає, і життям свого коханого. Вона починає пошуки і наштовхується на таємницю. Хто насправді є батьком Якуба? Чи має вона право знайти відповідь на це питання? Родинні секрети, ретроспекції, різні країни — герої наново переживають давно забуті емоції, прагнуть розібратись у власних почуттях і зрозуміти, чи правильний вибір вони колись зробили.


Бутченко М. Петлюра. Боротьба. — Х., Клуб сімейного дозвілля, 2019.
Головний отаман Директорії чи звичайна людина, яка поклала все на вівтар національної ідеї? 
Того ранку Симон Петлюра нарешті повернувся додому. Обійняв дружину Ольгу, вільно дихав на повні груди. Стільки часу він провів у в’язниці бездіяльно. І ось відчуває, що настає пора великих змін. Соратники чекають наказу діяти. Одначе кохана Ольга і маленька донечка Леся дуже потерпають від того, що тата й чоловіка й далі майже не буде вдома. Та й чи буде в них дім? І сам Петлюра розривається між сім’єю та своєю мрією — незалежною Україною. Режим Скоропадського має бути повалено. Відступати не можна. Здається, Петлюра чує власний голос ніби здалеку. І наче не він промовляє ті слова: «Іншого шляху, крім повстання, у нас немає…»

Деліс Д. Пастка пристрасті.   Х., Віват, 2019.
Головний отаман Директорії чи звичайна людина, яка поклала все на вівтар національної ідеї? 
Того ранку Симон Петлюра нарешті повернувся додому. Обійняв дружину Ольгу, вільно дихав на повні груди. Стільки часу він провів у в’язниці бездіяльно. І ось відчуває, що настає пора великих змін. Соратники чекають наказу діяти. Одначе кохана Ольга і маленька донечка Леся дуже потерпають від того, що тата й чоловіка й далі майже не буде вдома. Та й чи буде в них дім? І сам Петлюра розривається між сім’єю та своєю мрією — незалежною Україною. Режим Скоропадського має бути повалено. Відступати не можна. Здається, Петлюра чує власний голос ніби здалеку. І наче не він промовляє ті слова: «Іншого шляху, крім повстання, у нас немає…»

Ліппінкотт Р. За п'ять кроків.   Х., Клуб сімейного дозвілля, 2019.
П’ять кроків і в жодному разі не ближче. Інакше це може вбити Стеллу. Чому? Рідкісна хвороба, яка з дитинства не давала жити нормальним життям. Не наближайся, не варто. Незабаром на неї чекає операція, і нарешті все буде добре. Та все одно тримай дистанцію. Коли тобі хочеться обійняти її чи торкнутися волосся — не наближайся до неї, Вілле. Ти саме той, кого вона мусить уникати попри все. Навіть один твій подих може зруйнувати все її життя. Якщо ти хочеш, щоб вона жила, — тримайся на відстані. Але я знаю, ти не можеш. Чому саме ти закохався в неї? Чому вона покохала саме тебе? Разом — не можна. Окремо   неможливо

Вайнер Д. Добре в ліжку. — Х., Віват, 2019.
Кенні — щаслива й успішна жінка, яка має прекрасну роботу, друзів і відданого пса. Незважаючи на пишні форми тіла, вона має вигляд впевненої в собі леді. Але одного разу Кенні бачить у журналі статтю про любов до великої жінки, написану її колишнім бойфрендом Брюсом, і життя її несподівано змінюється. Вона розчаровується в коханцеві, вирішує схуднути, шукає творчої реалізації й нарешті розуміє, що всі її страхи були марні…





Фіцджеральд Г. Вірус. — Х., Фабула, 2019.
Гелен Фіцджеральд - широко відома в Англії письменниця і сценаристка. В її минулому - роки роботи з ув'язненими, засудженими за сексуальні злочини, і, як вона сама стверджує, цей шокуючий досвід покладено в основу більшості з її дванадцяти романів. Критики вважають книги Фіцджеральд трилерами, що не підкоряються традиційним канонам жанру. Такою є і «Вірус» - на диво глибокий, правдивий роман, що постійно тримає нерви читача в напрузі. Автор гостро відчуває природу глибинного, первісного страху батьків за долі дітей, а крім того, володіє вражаючим даром візуалізації - практично кожна сцена набуває реального об'єму і надзвичайної переконливості.

Ловсон М. Дім на березі озера. — Х., Фабула, 2019.
Ніщо не віщувало біди у родині Моррісонів, що жила на півночі Онтаріо. Та автомобільна аварія залишила дітей круглими сиротами. Як жити далі? Пошуки відповіді на це питання будуть болісними, а для декого смисли відкриються аж через двадцять років... Майстерно написаний, правдивий і життєвий роман від канадської письменниці Мері Ловсон — уперше в українському перекладі.






Прах В. Кофейня в сердце Парижа. — М., АСТ, 2017.
«Кофейня в центре Парижа» - трогательная и одновременно в чем-то жестокая книга об истинной природе человеческих чувств, продолжение и рефлексия на тему его знаменитой «Кофейни», призванный утвердить Праха в роли Короля сетевого романа. Вячеслав Прах, автор одного из самых известных сетевых романов «Кофейня», выпустил долгожданное продолжение – «Кофейня в сердце Парижа». И это продолжение имеет все шансы стать его лучшим произведением. Дочь главного героя умерла, возлюбленная убита, и пытаясь найти виновного в этом убийстве, герой все глубже погружается в прошлое. Мы все знаем, что для того, чтобы понять, как сильно ты кого-то любил, надо его потерять. Но что на самом деле чувствует человек, навсегда утративший всех, кого он любил, вынужденный проигрывать, словно затертую пластинку, свои собственные воспоминания? Пойманный в ловушку времени, он снова и снова переживает случившееся. И параллельно, теряя ощущения реальности, пытается выследить убийцу. Вот только убийца оказывается куда ближе, чем он думает. Любовь, ненависть, нежность, переплетаясь с запахом свежесваренного кофе и солнечных парижских улочек, создает необычайный, незабываемый колорит нового шедевра от Короля сетевого романа.

Хома А. Терези. — Х., Клуб сімейного дозвілля, 2018.
Олеся прокидається зранку у ванній кімнаті на підлозі в калюжі води. Дівчина не пам’ятає, що сталося. Її мучать нічні кошмари, в яких вона тікає від страхітливих монстрів у лісі. 
Студент п’ятого курсу медуніверситету Максим приходить працевлаштовуватися на фармацевтичну фірму «Конвалія» і дізнається, що вранці на складі знайшли повішеним керівника зміни Олексія, його колишнього найкращого друга. Максим не вірить у самогубство Олексія й починає власне розслідування, не підозрюючи, до яких моторошних відкриттів воно приведе.

Чому Максим панічно боїться лісу? Від кого тікає у снах Олеся? Зворушлива життєва історія, яка тримає в напрузі до самого кінця…

Шкляр В. Характерник. — Х., Клуб сімейного дозвілля, 2019.

У другій половині ХVІІ століття в Запорозькій Січі сталася неймовірна подія, яку зафіксовано в архівах тодішньої Московії і яку не оминув увагою жоден доскіпливий хроніст козаччини. Та особливого чару ця пригода набуває під пером письменника, що на основі документальних джерел творить яскраву історичну реальність з життя «лицарів списа і шаблі». Кошовий Сірко, кинувши виклик самому цареві, розпочинає велику, вкрай небезпечну гру з Москвою. І треба зробити неможливе, аби в цьому поєдинку зберегти козацьку честь і гідність матері Січі. Хто просуне голову в пащу скаженого звіра? 



Кестлер А. Століття жадання. — Х., Віват, 2019.
Розпал холодної війни, Париж. Автор описує світ, сповнений напруження в очікуванні катастрофи, через історію про американську дівчину,яка закохалася в радянського дипломата. Що сталося б, якби радянськівійська не зупинилися 1945 року й пішли далі? Світова Революція впевнено крокує вперед, повсюди шпигуни, агенти, колабораціоністи, що про- вокують соціальну параною… Чим усе закінчиться?





Дегтяренко Я. Між двох орлів. — Х., Клуб сімейного дозвілля, 2019.
1657 рік. Зріє повстання проти гетьмана Івана Виговського. Московський цар Олексій отримує донос від кошового Барабаша із проханням дозволити козакам обрати нового гетьмана. Розбрат і міжусобиці на руку цареві. Він хоче використати запорожців для боротьби із Річчю Посполитою. Молодий козак Демко Гориченко дізнається про зраду Пушкаря та Барабаша й вирушає до Чигирина, щоб попередити гетьмана. Далеко від дому він дізнається, що його родину вбили, а хату спалили. Помста — усе, що залишається у хороброго Демка. І ще — кохання до красуні Наді, вихованки підступного Пушкаря… Між обов’язком та почуттями, між коханням та ненавистю, між двох орлів — яким буде вибір?..

Джіо С. Фіалки в березні. — Х., Віват, 2018.
Успішна молода письменниця Емілі Вілсон вирушає з Нью-Йорка на острів Бейнбридж, щоб навідати двоюрідну бабусю Бі. Дівчина пережила розлучення та творчу кризу, тож сподівається, що за межами мегаполісу зуміє опанувати свої думки й почуття. Однак життя на березі океану вже не таке безтурботне, яким здавалося в дитинстві під час канікул. Деякі мешканці острова неначе перебувають у мовчазній змові. Емілі захоплюється новим знайомим Джеком, але бабуся Бі всіляко виказує щодо цього невдоволення.



Джіо С. Остання камелія. — Х., Віват, 2019.
Англія, 1940 рік. Останній у всьому світі екземпляр камелії сорту «міддлберійська 
рожева» росте на території сільського маєтку. Американка Флора напередодні Другої світової війни укладає угоду зі злодієм. Її завдання — проникнути в маєток і відшукати камелію. Шлях до цієї мети виявляється сповненим одночасно 
радості й страху… 
Нью-Йорк, наш час. Еддісон, яка працює ландшафтним дизайнером, разом із чоловіком Рексом приїжджає до того самого маєтку. Тепер цей будинок — власність Рексових батьків. Він, як і його дружина, обожнює детективні 
історії, тож подружжя, знайшовши в старовинному будинку альбом із засушеними квітками камелій, вирішує провести розслідування. А що як небезпека, з якою колись зіткнулася Флора, іще не минула? Чи спіткає Еддісон така сама доля, як і ту дівчину?

Джіо С. Я кохатиму тебе завжди. — Х., Віват, 2019.
Від авторки лонгселерів «Ожинова зима», «Остання камелія» й «Фіалки в березні»У цій теплій і водночас щемкій історії майстерно сплітаються події минулого й сьогодення. Головна героїня Кейлі Крейн не може повірити у власне щастя: вона успішна журналістка й наречена ідеального хлопця. Проте одна зустріч із безпритульним чоловіком — Кейдом Макаллістером, коханням цілого її життя, — несподівано змінює все. Він не впізнає Кейлі, але вона вирішує дізнатися, що сталося з ним, колишнім керівником фірми звукозапису, і допомогти йому владнати своє життя.Надзвичайна розповідь про щирі намагання, глибокі почуття й соціальні проблеми, які не варто ігнорувати…Winter Haven BooksЗворушлива історія про особистісне зростання та силу спогадів…


Костина Н. Я знаю, как ты дышишь. — Х., Клуб сімейного дозвілля, 2019.
Жанна убеждала себя в том, что все происходящие неприятности временны. Но эти странные звонки и слежка… Кто-то явно решил превратить ее жизнь в кошмар. Она боялась обратиться за помощью. Боялась, что кто-то начнется копаться в ее прошлом. Следователь Катя Скрипковская решает помочь Жанне. Оказалось, что и звонит, и следит за своей жертвой женщина. Между ними есть некая связь, которую Жанна держит в тайне. Но почему? Катя жаждет понять, какую игру затеяла женщина. Что или кого так тщательно скрывает Жанна? И кто она на самом деле?


Квінн К. Мережа Аліси. — Х., Віват, 2019.
У цьому романі йдеться про сміливість і незламність жінок, їхню жертовність заради країни та вірних друзів, а ще про подвійні стандарти, з якими вони стикались у Першій та Другій світових війнах. Двох зламаних, але водночас відважних жінок пов’язує жорстока боротьба за життя та один спільний ворог. Жахіття війни не знищили їх, а натомість зробили сильнішими. Тепер героїні ладні на все, щоб помститися ворогу й повернути собі надію на майбутнє. Ця книжка — мандрівка у складні й небезпечні часи, коли сильні жінки намагалися налагодити своє життя в повоєнні роки й, перебираючи своє минуле, дошукатися в ньому істини.Динамічна історія, сміливі героїні, небезпечні лиходії, яких ви любитимете й ненавидітимете, одвічний вибір між життям і смертю.


Довгопол Н. Шпигунки з притулку "Артеміди". — Х., Віват, 2019.
Ця книжка — перепустка у світ гостросюжетних пригод, шпигунських місій і небезпечних мандрів, де кожен день — це випробування на сміливість і силу духу, а здатність працювати в команді є чи не єдиним шансом на спасіння. 1907 рік. В одному з київських театрів стається сутичка. Поважний австрійський пан прилюдно звинувачує хлопчика-посильного в крадіжці. Без тіні страху підліток відкидає звинувачення, ще не підозрюючи, що це його перший іспит, запрошення в нове життя. Під зеленим картузом літній австрієць гер Фрідріх розгледів не лише перевдягнене дівчисько, а ще й потенційну вихованку для свого сирітського притулку — таємної школи «Артеміда», де готують професійних шпигунок.


Гатчисон Д. Сад метеликів. — Х., Віват, 2018.
Неподалік від затишного маєтку є прекрасний сад. Тут живуть викрадені молоді жінки, чия шкіра покрита татуюваннями метеликів. Їх утримує тут садівник, жорстокий збоченець, одержимий колекціонуванням унікальних експонатів. Але нарешті про таємничий сад стає відомо, і одна з тих, хто залишився живим із його колекції, дає свідчення. Агенти Віктор Ганноверіан та Брендон Еддісон мають завдання розплутати одну з найогидніших справ за всю їхню кар’єру. Утім, дівчина, яка називає себе Майєю, і сама по собі та ще загадка. Вона розповідає агентам про життя в саду — страшну історію садівника, людини, яка ладна на все, щоб утримати красу в полоні. Але чим більше агенти дізнаються, тим частіше замислюються над тим, що саме вона й досі приховує…



Макомбер Д. Будь-яка мрія. — Х., Віват, 2019.
Шей занадто любила молодшого брата. Заради нього вона ладна піти на все. І коли Каден захопився наркотиками, дівчина сіла до в’язниці замість нього.Дрю обожнював свою дружину. Родина була для нього всім. А потім він утратив кохану. Усе, що в нього лишилося, — діти. І Шей, яку він випадково зустрів у церкві. Жінка, яка пережила біль утрати і вірила в те, що зможе почати життя заново.У них багато спільного: обоє потребують підтримки та розуміння. Щира дружба поступово переростає в щось значно сильніше. Доки одного дня Каден не повертається, щоб стати на шляху Дрю та Шей. Щоб подолати всі випробування й вибороти право на щасливе майбутнє, герої повинні мати незламні почуття й мету, за яку варто боротися. І для цього будь-яка мрія згодиться.


Волков О. Не проси пощади у тіні. — Тернопіль, Богдан. 2018.
Трилер «Не проси пощади у тіні» – це сучасна версія роману «Виконавець» – першої книги Олексія Волкова, яка у 2002 році виборола гран-прі відомого літературного конкурсу «Золотий Бабай». Автор запропонував нову редакцію цього твору, в якій він набув інше стильове обличчя, став ще динамічнішим психологічно напруженішим, а відтак – читабельнішим. Що ж до суті – усе незмінно: гостра захоплююча інтрига, карколомні пригоди, неповторний дух мисливської атмосфери і старовини. Тому, хто живе щасливо, важко уявити, що завтра несподівано насунеться біда – страшна, невідворотна та незрозуміла, зустріч з якою змушує лише приречено чекати загибелі. Та сильна людина, перебувши шоковий стан, здатна свідомо рушити краєм прірви у пошуках її закінчення з бажанням не тільки вижити, а й перемогти. І тоді відкривається таке, про що у спокійному повсякденному житті навіть не здогадуєшся. Відчайдушно рятуючись, герой роману несамохіть втручається у вічну суперечку сил добра та зла, вплинувши таким чином на долі інших людей – живих і не тільки…


Волков О. Переможець отримає все. — Тернопіль, Богдан, 2018.
Наскільки великою рушійною силою може бути кохання? Як домогтися взаємності? Чи реально заради сильного почуття з пересічної людини перетворитися на естрадну зірку, небезпечного авантюриста, просто крутого хлопця, словом, стати переможцем? Відповіді на ці запитання дає визнаний майстер детективу, бойовика та мелодрами Олексій Волков у новому захоплюючому романі "Переможець отримує все". Гортаючи сторінки цієї книжки, ви з головою зануритесь у вражаючий світ автоперегонів, сучасної поп-музики, запеклих двобоїв і, звичайно ж, всепоглинаючого кохання. Хто ж зуміє разом із героєм подолати непросту дистанцію, наприкінці дізнається, чи справді переможці отримують все...


Волков О. День відбуття. — Тернопіль, Богдан, 2018.

Сергій, студент політеха, поєднує у собі два неординарних захоплення. Це боротьба самбо та дослідження карстових печер. Саме завдяки ним юнак потрапляє у халепу, з якої вийти неушкодженим, здається, неможливо. Тим паче, коли доля у такий момент несподівано дарує жінку, заради котрої готовий на все, а в підземному царстві на рубежі двох тисячоліть починають відбуватися речі, які нормальній людині навіть важко уявити…





Кауффман Р. Таємниця Ганнерів. — Х., Віват, 2018.
Зворушливий роман Ребекки Кауффман відображає біль дорослішання, красу й розчарування, які може принести дружба в наше життя. Це історія про шістьох друзів, пов'язаних спільними таємницями й секретним місцем зустрічі — покинутим будинком Ґаннерів, чию назву вони привласнили. Коли їм виповнилося шістнадцять, одна з дівчат, Саллі, несподівано віддалилася й залишила компанію. Звинувачуючи одне одного в руйнації дружби, Ґаннери розходяться, так і не дізнавшись справжньої причини. Після смерті Саллі вони, тридцятирічні чоловіки й жінки, збираються разом. Зустріч знову об'єднує Ґаннерів, і тепер вони мають осмислити причини розпаду дружби, віднайти істину й прощення.


Гіффін Е. Усе, чого ми бажали. — Х., Віват, 2019.
Це бентежний і емоційний роман про підліткові помилки і їхні наслідки, про батьків, які намагаються захистити дітей, про класову нерівність та расову дискримінацію, на які суспільство не повинно закривати очі. А ще це роман про кохання, вірність, моральні цінності та важливість вміти прощати рідних.  Невеличке містечко Нешвіл сколихнув найгучніший скандал, в центрі якого опинилися дочка місцевого тесляра Лайла і син заможних благодійників Фінч. Одна компрометуюча світлина, яку розповсюдили швидше, ніж новини про пожежу, назавжди змінила життя двох родин. Щасливе майбутнє дітей і, зрештою, репутація батьків потрапили під загрозу. На тлі суспільного резонансу головні герої мають усвідомити, що для них важливо і зробити свідомий вибір. У хороший чи поганий бік — залежить від них самих.


Дзюба С. Заборонений. Історія життя і боротьби Василя Стуса. — Х., Фабула, 2019.
Колишній аспірантці, яка працювала над дисертацією про життя і творчість видатного поета Василя Стуса, а нині за волею обставин стала медсестрою, запропонували доглядати помираючу від важкої хвороби жінку. Як виявилося важкохвора у минулому була полковником КДБ і багато разів зустрічалася зі Стусом, особливо в останні дні його життя. У романі надзвичайно насичено змальовано життя поета на його рідній Донеччині, в оточенні друзів, педагогів і літераторів, і в концтаборі — де утримували в’язнів совісті, ставлячи їм у провину їхні переконання. Чимало уваги приділено у романі й долі останньої рукописної збірки поета.


Міхельс К. Правда із присмаком кави. — Х., Школа. 2019.

У книзі розповідається захоплива, романтична й водночас серйозна історія про юну дівчину Рінні. Говорити тільки правду — за таким принципом вона живе й через це набуває собі як друзів, так і ворогів. Та раптом Рінні опиняється в ситуації, коли змушена постійно брехати. Як зізнатися коханому, що вона стала причиною його нещастя? Чи все-все має знати найліпша подруга (і чи справді вона найліпша)? Як переступити через страх, аби висловити все, що накипіло? Адже найрідніші люди заслуговують на те, щоб знати правду, навіть якщо вона гірчить, наче кавове зерня…


Космовська Б. Samotni.com. — Х., Школа. 2017.
Юну дівчину Йоанну важко не помітити в натовпі. Ще б пак — копиця рудого волосся, фіолетовий шалик та куртка-мілітарі роблять свою справу. А Віктора нічого не вирізняє серед натовпу — хіба що смуток в очах та старомодний светр. Цих двох головних героїв поєднує не школа, не компанія, не хобі, а… самотність. Це захворювання вражає будь-кого і має різні причини. Часом здається, що самотність стає хронічною і проти неї немає жодних ліків. Але є те, що має силу здолати будь-яку хворобу, — це почуття любові, що народжується в серці та змінює долю... Вперше українською!




Лачина А. Кохання під зіркою Сіріуса. — Х., Школа, 2019.
У третій книзі трилогії Анни Лачиної продовжується романтична історія дівчини Магди. Невпевнена в собі, з почуттям провини і низькою самооцінкою, вона веде блог під ніком «Дощова». Одного разу вона ненароком губить свій вірш — і починається незвичайна низка подій-зустрічей-почуттів. Цей вир захоплює редактора шкільної газети «окулярника» Анджея, бунтівника та грубіяна Роберта, волонтерку з притулку для тварин Ізу та ще багатьох людей… І як же в цій круговерті відшукати своє кохання? Або як не проґавити його, адже часто воно ховається зовсім не там, де ми його шукаємо?



Даррант С. Запам'ятай мене таким. — Х., Фабула, 2019.
Досі Ліззі здавалося, що втратити чоловіка — найгірше, що тільки могло з нею статися. Але незабаром вона мусить переконатися, що глибоко помилялася в цьому. Їй будуть твердити, щоб вона не турбувалася. Сестра, офіцери поліції, друзі. Говоритимуть, що це цілком природно — бачити його всюди, відчувати поруч. Але вони не знають Зака так, як знає його вона. Не знають, як він любив її. Яким химерним і дивним був його характер. І як далеко він може зайти, щоб помститися… «Запам’ятай мене таким» — блискучий і неймовірно напружений психологічний трилер відомої британської письменниці й журналістки Сабін Даррант, чиї книжки ставлять у ряд з найкращими зразками жанру. Те, що на перший погляд здається романтичною драмою, насправді постає сильним, жорстоким і гострим детективом — але детективом нового, найсучаснішого рівня.


Джентрі Е. Чужа. — Х., Фабула. 2018.
«Чужа» — дебютний роман Емі Джентрі, що побачив світ у США 2016 року. Цей вражаючий трилер з елементами психоделіки — не стільки про злочин, як про тяжкі пошуки істини, відчай і подолання сумнівів. Вісім років тому Джулію, тринадцятирічну доньку Анни, викрав невідомий. Усі спроби розшукати дівчинку були марні, та одного вечора лунає дзвінок у двері, і на порозі з’являється майже доросла Джулія. Здавалося б — кошмар позаду, залишається радіти дивовижному порятунку. Але Джулія поводиться так дивно, що врешті-решт у Анни виникає підозра, що ця дівчина — не її донька. Та якщо вона має рацію, що за цим стоїть?




Таллент Г. Моя найдорожча. — Х., Віват, 2019.
Джулії лише чотирнадцять, та вона вже чудово володіє навичками виживання та полювання. Але у соціумі дівчинка поводиться як дикунка. Батько Джулії одержимий нею, він тримає її у психологічному полоні. Дівчинка вважала що це норма, доки не зустріла хлопця, який відкрив для неї інший світ… 
Вотерс С. Оксамитові пальчики. — Х., Віват, 2019.
Неймовірно напружений карколомний сюжет роману базується на хитросплетіннях, маніпуляціях і химерних таємницях. Тут є все: кохання, авантюри, зрада, біль та емоційне насильство. Лондон Вікторіанської епохи зображено без прикрас: бідні квартали, засмічена Темза, шахраї, жебраки, порнографи й психіатричні лікарні, більше схожі на тюрми. Серед цього шаленства і зростала Сью: у сім’ї шахраїв, які скупають крадене й торгують дітьми. Одного разу пройдисвіт на прізвисько Джентльмен запропонував дівчині авантюру: влаштуватися служницею до багатої леді, допомогти йому схилити її до заміжжя, заволодіти статками жінки й потім поділити їх. Здавалося б, план простий, і Сью погоджується. Але з’ясувалося, що в дурні може пошитися будь-хто — власне, і вона сама.


Вдовиченко Г. Найважливіше. — Львів, Видавництво Старого Лева, 2019.
«Найважливіше — наприкінці» — новий довгоочікуваний роман Галини Вдовиченко, української письменниці та журналістки.
Чоловік і жінка у стані війни, перемир’я і розчарування, надії та віри. Тридцять п’ять років разом, дорослі діти, складний період життя. Той час, коли нарешті варто зрозуміти, що ж насправді єднало й ро­з’єд­­нувало цих двох.

Це книжка про вміння прощати і співпереживати, не розмінюватися на дрібниці і бути уважними одне до одного і до себе, цінуючи кожну мить цього несамовито швидкоплинного життя.


Кіз Д. Доторк. — Х., Клуб сімейного дозвілля, 2019.
Вони не хотіли завдати комусь шкоди. Вони не злочинці і не вбивці. Вони просто хороші люди, з якими трапилося багато поганого. Однак ніхто не вірить. Тепер подружжя Старків стало вигнанцями. Коли вони заходять до крамниці чи перукарні, їх відмовляються обслуговувати. Здається, ще трохи — і на них оголосять полювання. За що? Карен і Барні зазнали радіоактивного зараження. Кожен, хто проходить повз, боїться навіть випадково доторкнутися до них. А Карен завжди мріяла стати матір’ю… Одного дня їх шокує несподівана звістка. Вона вагітна. Дитина може народитися не такою, як усі. Чи станеться диво?..



Зелинский С. Планшет, смартфон для тех, кому за... — Х., Клуб сімейного дозвілля, 2019.
В современном мире без телефона — никак. В маленьком устройстве помещается целый мир — загадочный и непонятный для представителей старшего поколения. Чтобы не просить детей и внуков объяснить, что значит вот эта галочка и вон то «окошко», предлагаем вам легко и просто освоить смартфон и планшет. Хотите быть в курсе всех новостей, читать книги, которых нет в вашей домашней библиотеке, свободно общаться с друзьями детства, которые сейчас проживают за границей, пользоваться административными и социальными услугами, не выходя из дома? Эта книга поможет сделать первые практические шаги и откроет перед вами широкие возможности в работе с планшетом и смартфоном. 


Курилов С. Сам в океані. — К., Час майстрів, 2019.
Без їжі й пиття, без морського спорядження, оснащений лише маскою, ластами й трубкою, Слава Курилов проплив до філіппінського берега близько ста кілометрів, провівши в океані майже три доби. «Ніхто не може протистояти ідеї, час якої настав!» Мені здається, саме цей вислів великого письменника Віктора Гюго найповніше передає весь драматизм неймовірно захопливої історії автора і героя цієї книжки водночас. Ідея, що обрамлюється у мрію і горить всередині кожного з нас, спонукає перевершувати світ і доводити, що немає нічого неможливого, якщо вона, ідея, палає! Ця історія — про силу людської мрії, яка знищила страх і сумніви. Вона допоможе тобі знайти в собі силу і здійснити власну мрію.


Волтон Д. Слова на стінах. — Х., Ранок, 2019.
У старшокласника Адама досить рано діагностували шизофренію. Він не здатен відрізнити марення від реальності. Аби позбутися зорових і слухових галюцинацій, він погоджується на експериментальне лікування. Щотижня для контролю впливу пігулок на організм юнак має відвідувати психотерапевта. Проте розмовляти з ним він категорично відмовляється, тому лікар запропонував хлопцеві описувати свій стан у щоденнику. Відтак Адам робить записи, у яких розповідає не лише про дію пігулок, а й про свою родину, нову школу, друзів і перше кохання. На певний час ліки допомагають йому вести відносно нормальне життя, та, зрештою, його таємниця стає відомою оточуючим. Як зреагують нові друзі та кохана дівчина, дізнавшись про його хворобу?



Сімсіон Г. Два кроки назустріч. — Х., Віват, 2019.
Розгублена й пригнічена, після смерті чоловіка Зої вирушає з Лос-Анджелеса до містечка Клюні у Франції, до своєї університетської подруги, і потрапляє на Каміно-де-Сантьяґо — Дорогу святого Якова, популярний паломницький маршрут. У Мартіна є чіткий план і меркантильний інтерес на Каміно, до того ж він має купу нерозв’язаних проблем. «Дорога змінить вас», — сказав один досвідчений паломник. Ці двоє зустрінуться на ній і пройдуть свої такі різні шляхи, щоб зрештою все зрозуміти й знову навчитися любити…




Гувер К. Без Меріт. — Х., Віват, 2020.
У цьому зворушливому романі авторка наголошує на важливості чесності в сім’ї, умінні прощати, довіряти та бути уважнішими одне до одного. Це історія доволі незвичайної родини Восс, кожен із членів якої приховує силу-силенну таємниць. Зокрема, сімнадцятирічна Меріт вважає, що родичі її ігнорують. Дівчина починає вірити, що не заслуговує на любов і нікому не потрібна, тому ніхто не перейматиметься, якщо одного дня вони залишаться без неї — «без Меріт». Та, перш ніж укоротити собі віку, Меріт вирішує розкрити всі таємниці й змусити членів сім’ї нарешті визнати правду одне про одного. Усі Восси повинні припинити брехати, визнати свої проблеми, налагодити теплі стосунки, а Меріт має відкритися дружбі, приязні й справжньому коханню.


Морган С. Як зберегти таємницю. — Х., Віват, 2019.

Роман «Як зберегти таємницю» — захоплива багатошарова історія, що змусить читача замислитись над швидкоплинністю часу, наслідками прийнятих рішень і власним майбутнім.Три покоління жінок із родини Стюарт — бабуся Ненсі, дві доньки Лорен і Дженна та онука Маккензі — зберігають власні таємниці. Бабуся Ненсі багато років крається тим, що ніколи належно не справлялася з материнськими обов’язками; Лорен певна, що її шлюб вдалий, хоча насправді він виявився хитким; Дженна ніяк не може зачати дитину, без котрої не мислить життя із коханим чоловіком, а в Маккензі підлітковий вік з усіма його труднощами. Зібравшись докупи в родинному гніздечку через життєву кризу, ці жінки вчаться позбуватися болючих таємниць, розкривати свої серця та цінувати й підтримувати одна одну, попри всі випробування й негаразди. Кожна з них повинна пройти власний шлях до самореалізації, щоб віднайти радість, любов і прощення.


Сміт А. Як бути двома. — Х., Фабула, 2019.
Роман «Як бути двома» — це дві історії про кохання і несправедливість, сплетені в одну нитку. Тут час стає вічністю, знання — таїною, фантазія — правдою, а всьому живому дається ще один шанс. Алі Сміт, одна з найблискучіших майстрів британської прози, досліджує у своїй книжці любов, одержимість, сексуальність та багатоликий образ мистец­тва. Приголомшливий твір, який одночасно кидає виклик читачеві — і винагороджує його.
Вальд В. Меч Сагайдачного. — Х., Клуб сімейного дозвілля, 2019.
Величною та кривавою була перемога козаків у битві під Хотинським замком. Тоді поранили славного гетьмана Сагайдачного. На знак пошани, на честь великого подвигу він отримав з рук польського королевича Владислава меч. Та зброя стала символом козацької відваги й хоробрості. Однак тепер реліквію викрадено, і сліди злодіїв ведуть до султанського палацу в Стамбулі. Меч необхідно повернути. Сімнадцятирічний Іван Сірко та кілька найхоробріших відчайдухів-козаків вирушають до столиці Османської імперії. Серед ворогів вони зустрінуть друзів. Серед відчаю знайдуть відвагу. А ще зброю, яка здатна вразити в саме серце. Зброю, небезпечнішу за меч Сагайдачного та яничарські ятагани…


Махов В. Вне закона. — Х., Клуб семейного досуга, 2011.
Бывший эсбэушник Кузнецов слишком стар, чтобы вершить правосудие без оглядки на уголовный кодекс: у него, умирающего от рака, есть секретное оружие... Елена Голицына уже отомстила за пролитую кровь его родных, покончила и с маньяком Хряком, и с двумя питерскими киллерами. На очереди - расправа над убийцами инкассаторов, и Лене понадобится молодой и решительный напарник...






Махов В. Сезон мести. — Х., Клуб семейного досуга, 2018.
Жизнь в образцово-показательном детском доме текла размеренно и спокойно. Практически без эксцессов и ЧП. А если кто-то из детей умирал — так все мы смертны…
…Белка не то чтобы была счастлива — она еще не знала, что это такое, — но, приняв условия игры, умудрилась выиграть. Став лживой и коварной, она сумела выбиться в лидеры, не дав себя растоптать. С десяти до семнадцати лет, участвуя в этом изнурительном марафоне на выживание, Белка набралась такого жизненного опыта, которого иным хватило бы на десять жизней. 
Она понятия не имела, что такое хорошо, так как хорошего в своей ранней сиротской доле видела мало. Но зато что такое плохо, она узнала сполна. И прекрасно научилась разбираться в людях и экстремальных ситуациях. Она точно знала, как будет выстраивать свою дальнейшую жизнь и что в этой жизни будет главным, а что второстепенным…


Майер Ф. Син. — Х., Віват, 2019.
В тринадцать лет жизнь Илая Мак-Каллоу перевернулась — его семья была убита, а его самого забрали в плен. На этом история мальчика не окончилась — он освоился в племени команчей и принял их культуру. Но судьба забрала у него семью во второй раз, когда вместе с чумой родное племя вымерло. Не видя для себя другого пути, он решил вернуться в мир белых людей.






Фітцек С. Пасажир № 23. — Х., Віват, 2019.
Дія психологічного детективу «Пасажир № 23» відбувається у відкритому морі — місці, ніби створеному для досконалого злочину. Дружина та син детектива Мартіна Шварца вирушили в круїз на лайнері й зникли. П’ять років по тому невідома жінка, пасажирка того самого судна, повідомляє, що знає дещо про його сина, який, можливо, залишився живий. Мартін вирушає в подорож як агент під прикриттям і дізнається, що на круїзних лайнерах щороку зникають двадцять три людини. І серед них — маленька дівчинка, яка щезла на тому самому лайнері й знову з’явилася з іграшкою його сина в руках…


Фітцек С. Терапія. — Х., Віват, 2019.
У головного героя драматичного детективу психіатра Віктора Ларенца за загадкових обставин зникла дванадцятирічна дочка. За чотири роки, втративши надію її повернути, він усамітнюється на невеличкому острові. Але його спокій порушує хвора на шизофренію незнайомка, яка бачить дивні видіння: їй з’являється дівчинка, схожа на Вікторову доньку. Ларенц хоче дізнатися, що сталося з його маленькою Йозефіною, тому розпочинає курс терапії, який поступово перетворюється на драматичне розслідування…



Кокотюха А. Глубокая вода. — Х., Клуб сімейного дозвілля, 2019.
Украина, Черниговщина, зачарованная Десна. Из бездонной глубины Тихого затона раз в сто лет поднимается древнее чудовище, о котором сложены местные легенды. Именно подводному монстру приписывают серию жестоких убийств. Жертвы — местные рыбаки, рискнувшие ловить рыбу в Тихом затоне. Но чудовище оставляет следы. Значит, оно из плоти и крови, и потому смертно. Кто смертен — того можно поймать, считает бывший полицейский Виталий Мельник. У него дурная репутация и железная хватка. Начав частное расследование, он в какой-то момент понимает: зашел так далеко, что под ногами уже нет дна. Такие, как Мельник, не дают задний ход.

Періс Б. За зачиненими дверима. — Х., Віват, 2019.
Ґрейс і Джек Енджели — прекрасне молоде подружжя, що промениться коханням. Він — успішний багатий адвокат, який шляхетно захищає скривджених жінок. Вона — чудова господиня, яка пожертвувала кар’єрою заради піклування про домашнє вогнище, і дбайлива опікунка для молодшої сестри із синдромом Дауна. Історія їхнього знайомства схожа на казку. Приятельки в захваті від Джека й нишком заздрять Ґрейс, якій так пощастило з чоловіком і котра тепер живе життям, про яке можна тільки мріяти. Але чи так усе ідеально за зачиненими дверима затишного гніздечка? Чому Ґрейс ніколи сама не підходить до телефону? А головне — навіщо на вікнах спальні встановлено ґрати?


Бюссі М. Чорні водяні лілії. — Х., Віват, 2019.
Мишель Бюсси написал захватывающий рассказ об убийстве, которое происходит в знаменитом саду Клода Моне, и тайне, которая его окружает. Место действия Живерни, Франция. В течение дня город представляет собой дом известного художника Клода Моне и легендарных садов, где он писал свои водяные лилии. Но как только туристы ближе к вечеру покидают эту местность, у мирной французской деревни обнаруживается темная сторона.




Хоссейни Х. И эхо летит по горам. — М., Фантом пресс, 2015.
1952 год, звездная ночь в пустыне, отец рассказывает афганскую притчу сыну и дочери. Они устроились на ночлег в горах, на пути в Кабул. Затаив дыхание, Абдулла и маленькая Пари слушают историю о том, как одного мальчика похитил ужасный дэв и бедняге предстоит самая страшная участь на свете. Но жизнь не раскрашена в черно-белые тона — даже в сказках… Наутро отец и дети продолжат путь в Кабул, и этот день станет развилкой их судеб. Они расстанутся, и, возможно, навсегда. Разлука брата и сестры даст начало сразу нескольким сплетающимся и расплетающимся историям. И в центре этой паутины — Пари, нареченная так вовсе не в честь французской столицы, а потому что так зовут на фарси фей. Пять поколений, немало стран и городов будут вовлечены в притчу жизни, которая разворачивается через войны, рождения, смерти, любови, предательства и надежды. Новый роман Халеда Хоссейни, прозрачный, пронзительный, многоголосый, о том, что любое решение, принятое за другого человека, — добра ради или зла — имеет цену, и судьба непременно выставит за него счет. Это роман о силе дешевых слов и дорогих поступков, о коварстве жизненного предназначения, о неизбежности воздаяния, о шумном малодушии и безмолвной преданности.


Спаркс Н. Любий Джоне. — Х., Віват, 2019.
Джон завжди скептично ставився до свого життя й ніколи не сподівався, що з ним може статися щось особливе. Не маючи планів на майбутнє, він подається на військову службу. Хлопець не знає, чого ще прагнути, і без ентузіазму повертається у відпустку до рідного містечка, де на нього чекає лише завжди мовчазний і заглиблений у себе батько. Утім усе блискавично змінюється, коли одного вечора Джон знайомиться на пляжі з неймовірною дівчиною на ім’я Саванна. Кохання, у яке він не вірив, накочується потужною хвилею й перевертає увесь його світ. Але чи витримає воно випробування часом і відстанню?.. 



Адамс Т. Немає виходу. — Х., Клуб сімейного дозвілля, 2019.
Через хуртовину, яка заблокувала шосе, Дарбі застрягла в цій віддаленій будівлі посеред Колорадських гір. Без стільникового зв’язку, з розрядженим телефоном. Хоча найгірше не це. А те, з ким вона опинилася тут. Четверо незнайомих мандрівників. Викрадена дитина, замкнена у фургоні одного з автомобілістів. Чиє обличчя бачила дівчинка, коли її заштовхували до автівки? Чиє ім’я вона промовляла, благаючи відпустити її? А може, імен було кілька?.. Дарбі не вдасться врятувати її самотужки. Але всі інші — під підозрою. І жодному не варто довіряти. Тому що кожен може виявитися не тим, ким здається… 

Немає коментарів:

Дописати коментар